Svenska Ridsportförbundet

Skapa konto

Uppdaterad

För att få tillträde att använda Tävlingsdatabasen, TDB (tdb.ridsport.se) fullt ut behöver man ett konto.

Om man ex. ska anmäla, beställa ryttar-/häst-/tränarlicens, förbundslegitimation eller kanske göra ett ägarbyte. Det skapar man genom att gå till TDBs inloggningssida, under "Jag vill bli medlem" och där välja Privat eller Företag.

Omyndiga ryttare
Vi rekommenderar att omyndiga hanteras från målsmans eget TDB-konto och att ryttaren läggs till via ryttarlistan, läs vidare i instruktion Lägg till ryttare.

BankID/Mobilt BankID
Alla konton ska verifieras med BankID/Mobilt BankID i samband med första inloggning.

Barn och personer med vissa funktionsnedsättningar kan ha ofullständiga BankID, sk. Mobilt SäkerhetsID, som då är begränsade i sina funktioner och inte gäller för verifiering i TDB.

Varje bank har egna regler om från vilken ålder omyndiga tillåts att få BankID/Mobilt BankID, en åtgärd som kräver målsman/vårdnadshavares godkännande hos banken.

Vill du veta mer vad som behövs eller gäller för din bank eller om du är osäker vilken typ av BankID du har, kontakta din bank för hjälp.

Läs mer om BankID/Mobilt BankID


Privat konto

Privat konto väljer man när man tävlar utan koppling eller anställning i företag som står för kostnader kopplade till ett företag.

  1. Klicka "Privat", fyll i alla uppgifter på sidan och välj aktuell klubb endast om du avser att tävla, om inte låt stå "Okänd klubb".
  2. Klicka "Spara", nu skickas ett mail till nyss angiven adress med lösenordet till ditt konto. Inloggning på kontot måste ske inom 24 tim, annars försvinner kontot och och man får börja om från början.
  3. När inloggning skett ska kontot verifieras med BankID.

Om du ska anmäla till tävling behöver du Registrera Återbetalningskonto

Nu är kontot redo att anmäla ifrån!

Företagskonto

Företagskonto väljer man när man har ett företag som ska stå för tävlingsrelaterade kostnader som förekommer i TDB, anmälan, licensbeställning mm. Företagskonto har koppling till "Fysisk person" som är den som ska verifiera kontot men BankID.

  1. Klicka "Företag", fyll i alla uppgifter på sidan.
  2. Klicka "Spara", nu skickas ett mail till nyss angiven adress med lösenordet till ditt konto. Inloggning på kontot måste ske inom 24 tim, annars försvinner kontot och man får börja om från början.
  3. När inloggning skett ska kontot verifieras med BankID.

Om du ska anmäla till tävling behöver du Registrera Återbetalningskonto

Nu är kontot redo att anmäla ifrån!

warning Created with Sketch.