Svenska Ridsportförbundet

Grönt kort

Uppdaterad

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och högre nivå ska ha tagit grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

När kursen för grönt kort är avslutad skickar kursledaren in kursrapport till det regionala ridsportdistriktet som i sin tur registrerar det på ryttarens profil i Tävlingsdatabasen (TDB).

Klicka här för mer information om grönt kort.

För att aktivera ryttarlicens krävs att ryttarens gröna kort är registrerat i TDB. Undantag ryttare t.o.m. det kalenderår de fyller 13 år.

Ryttare fram till det kalenderår de fyller 13 år

För barn under 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har grönt kort ska delta i kursen och ta grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

Klicka här för mer information om åldersgränser.

Kan jag beställa ryttarlicens och anmäla mitt barn till tävling även om jag inte har grönt kort?

Ja det går bra. Du får vid beställningen intyga att du eller annan vuxen, med grönt kort följer med till tävlingen och ansvarar för barnets handlingar.

Jag/mitt barn har i närtid tagit grönt kort, men det har inte registrerats i TDB?

De gröna korten registreras av våra distrikt. Ta kontakt med ditt distrikt och stäm av.

Sök distrikt 

För dig som tagit grönt kort före 2011 och inte har registrerat det i TDB

Läs mer

Mitt gröna kort syns inte längre i TDB?

Är du inloggad på ett företagskonto? Grönt kort registreras alltid på privatkonto i TDB, aldrig på företagskonto. Om du från företagskonto vill anmäla dig till tävling behöver du lägga till din ryttarprofil i Mina sidor > Ryttare.

Kanske har du flera TDB-konton?
Ring oss så hjälper vi dig.

Guide taggad med: grönt kort ryttarlicens
warning Created with Sketch.