Svenska Ridsportförbundet

Reservlista

Uppdaterad

Om tävling är begränsad till max antal startande per klass/lista och/eller dag kan klasser man planerat anmäla till vara fulla. Man kan då välja att anmäla ändå och hamna på Reservlista, vilket innebär att man står i kö för att komma med i tävlingen/klassen. Det innebär att om någon anmälan i "ordinarie" klass/lista avanmäler så kommer första anmälan från Reservlistan att komma med i ordinarie klass/lista.

Om tävlingen är maximerad bara per klass/lista hanteras reservlistan för respektive klass och tar inte hänsyn till vad som sker i andra klasser/listor.

Observera! att om tävlingen är maximerad på dag är det inte självklart att reserv kommer med i samma klass/lista som avanmälan skedde. Förste reserv finns kanske på tur i en annan klass!

Reservlistan hanteras med automatik i TDB till dagen innan första tävlingsdag kl 18.00, därefter hanteras den av arrangören. Vid automathanteringen får anmälare alltid ett mail när man kommer med i ordinarie klass/lista! Därför extra viktigt att ha en mailadress som man har koll på löpande.

Alt 1. Tävling där arrangör tar betalt via betaltjänst i TDB.
När reservplats övergår till ordinarie plats skickas ett mail till anmälaren. Från det tillfället har anmälaren till dagen efter kl 18.00 på sig att betala för sin anmälan, nedräkning av tiden visas på anmälningssidan.
Kommer ryttaren med i ordinarie klass/lista så ändras anmälan från Reserv till Registrerad och anmälan hanteras som vanligt.

OBS! Reserver plockas automatiskt in fram till 18.00 dagen före tävling.

Vill du inte längre stå kvar som reserv?
Då ska du återta din anmälan. Man är aldrig betalningsskyldig om du står som reserv, inte ens efter tävlingens likviddag.

Alt 2. Tävling där arrangör tar betalt utanför TDB.
När reservplats övergår till ordinarie plats skickas ett mail till anmälaren. Betalning enligt arrangörens instruktioner i propositionen. Kommer ryttaren med i ordinarie klass/lista så ändras anmälan från Reserv till Registrerad och anmälan hanteras som vanligt.

OBS! Reserver plockas automatiskt in fram till 18.00 dagen före tävling.

Vill du inte längre stå kvar som reserv?
Då ska du återta din anmälan.

Guide taggad med: reservlista
warning Created with Sketch.