Svenska Ridsportförbundet

Anmäla till tävling

Uppdaterad

För att anmäla till tävling i TDB måste man ha verifierat sitt TDB-konto med BankID/Mobilt BankID och även registrerat ett återbetalningskonto.

Anmäl till tävling:

 1. Läs propositionen noga.
 2. Klicka Anmäl eller Jag vill anmäla, beroende på var på tävlingen du är i TDB.
 3. Under Ryttare, välj rätt ryttare.
 4. Under Häst, välj rätt häst.
 5.  Markera checkbox för klasser/listor som ska anmälas .
 6. Skriv eventuellt ett meddelande till arrangören om något behöver framföras.
 7. Läs "Villkor för anmälan".
 8. Klicka Godkänn villkoren och skapa anmälan.

Nu är anmälan skapad!

Beroende på om betalning sker "genom TDB med Swedbank Pay" eller "enligt arrangörens instruktion utanför TDB", reglerat i punkt 2 i Propositionen, agerar du enligt alternativ:

 1. Betalas genom TDB med Swedbank Pay, swish, kort eller i förekommande fall faktura eller kredit.
  Gå vidare till Hjälp Betala anmälan
 2. Betalas enligt arrangörens instruktion utanför TDB, då följer man instruktionerna i Propositionen.

Efteranmälan

Efteranmälan sker efter tid för sista ordinarie anmälan och innan datum för sista efteranmälan, allt enligt punkt 2 i propositionen och anmälningsförfarandet är lika som "vanlig" anmälan. Eventuell efteranmälningsavgift kan förekomma och anges i propositionen under Tidsprogram och tävlingsklasser med förkortning E.avg och tillkommer på den ordinarie anmälningsavgiften (förkortning Avg).
Om arrangören valt att ta betalt via TDB/SwedbankPay hamnar man på betalsidan direkt efter att man "Godkänt villkoren och skapat anmälan". Se till att alltid betala i tid enligt nedräkningen på sidan, gärna direkt för att inte glömma bort betalningen.

Om ...

 • Klassen står som "Full" i rött är klassen och/eller tävlingen begränsad till ett max antal startande i klass/per dag och klass/lista, då kan man anmäla till Reservlista. Läs mer i guide om Reservlista.
 • Tävlingen inte går att markera, är den förmodligen inte "Öppen för anmälan", kontrollera i Propositionen i punkt 2, när tävlingen öppnar respektive stänger för anmälan. Då borde det finnas information i propositionen om vad som gäller.
  Ex. kan klassen kräva anmälan i annan klass på tävlingen som i och med detta genererar start i aktuell klass.
 • I vissa fall krävs anmälan till klasser via Lista
  - Ex. om arrangören väljer att ha en Meetingavgift, ligger anmälan i Lista. Arrangören ska då tydligt skriva vad som ingår i respektive Meetingavgift i propositionen.


Guide taggad med: anmäl efteranmälan klass lista
warning Created with Sketch.