Svenska Ridsportförbundet

Fälttävlanskort digitalt i TDB

Uppdaterad

Från april 2022 introduceras Fälttävlanskortet digitalt i TDB.

Det innebär att nu ska Fälttävlanskort Ponny/Fälttävlanskort Häst och Godkänd P1*/Godkänd H2* registreras på ryttarens kontoprofil i TDB efter examination istället för på fysiskt kort.

Registrerat Fälttävlanskort för respektive ponny/häst och godkänd P1*/H2* kommer så småningom vara ett krav för anmälan till tävling för respektive klass/tävling även i TDB. Har man inte haft möjlighet att visa upp/lämnat in kopia på sitt fysiska Fättävlanskort när detta är ett krav kontaktar man SvRF sportavdelning för registrering.

Detta är enligt beslut i Tävlingssektionen i november 2019.

Fälttävlansmärket klistrat på Grönt kort
Fälttävlanskommittén har den 23 maj 2022 beslutat att om man endast har Fälttävlansmärket klistrat på sitt Gröna kort och inte har någon signatur av sin tränare i Ryttarboken, ska man även ha fälttävlansresultat, fr.o.m. 2013 registrerade i TDB, för att få sitt Fälttävlanskort registrerat i TDB.

Om det inte finns sådana resultat ska man kontakta sin tränare för att ta kortet på nytt.

Alternativ för registrering av "gamla" Fälttävlanskort i TDB

  • Ryttare som inte haft möjlighet att lämna kopia/uppvisa fysiska fälttävlanskort på tävlingsplats under våren 2022 ska skicka kopia på fälttävlanskortet till sport@ridsport.se. Om tränarens signatur på fälttävlanskortet är otydlig skriv gärna vem tränaren är i mailet.
  • Det är ryttarens ansvar att se till att få fälttävlanskortet registrerat på egen kontoprofil i TDB, inför kravet att kunna anmäla till tävling 2023.

Fälttävlansryttare

Ryttaren får notering/ar, enligt bild nedan, på sin profil i TDB efter registrering.
/ / /

Guide taggad med: Fälttävlanskort